Herkullinen ja helppo yrttinen karitsan ulkofilee on erittäin hyvä ruoka. Karitsa sopii sekä arkeen että juhlaan. Yrtit tuovat ruokaan hyvin makua!
Yrttinen karitsan ulkofilee
Karitsan ulkofilee
- karitsan ulkofilee
- yrtit (esimerkiksi oregano ja rosmariini)
- öljy
- voi / öljy
- suola
- pippuri
Sekoita öljyyn tuoreita yrttejä silputtuna. Pyörittele karitsan filee öljyseoksessa ja lisää myös reilusti suolaa ja pippuria. Anna fileen marinoitua hyvin. Fileen on hyvä olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen paistoa, jotta lämpötila tasaantuu. Paista filee kuumalla pannulla voiöljyseoksessa.
Paistoaika riippuu fileen paksuudessa. Yleensä karitsan ulkofileet ovat niin ohuita, että sopiva paistoaika on noin 60-90 sekuntia per puoli. Tällä paistoajalla filee jää mediumiksi. Kuvan filettä on paistettu 60 sekuntia per puoli. Jos haluat kypsemmäksi, paista kauemman aikaa. Jos filee on paksu, niin sen voi myös leikata paksuiksi siivuiksi ja paistaa pihveinä. Karitsa on erittäin mehevää ja hyvää mediumina. Paiston jälkeen anna fileen vetäytyä foliossa muutaman minuutin ajan. Leikkaa liha siivuiksi ja tarjoile herkullisten lisukkeiden kanssa!