Ravut lisukkeineen

Ravut lisukkeineen
Ravut lisukkeineen

Herkulliset ravut lisukkeineen ovat erittäin maistuva ruoka. Rapujuhlien kruunu! Perinteiset lisukkeet kuuluvat ruokailuun.

Ravut lisukkeineen

  • 2 kg pakasterapuja
  • 3 l vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 5 rkl merisuolaa
  • tuoretta tilliä
  • pari sitruunaa
  • gluteenitonta vaaleaa paahtoleipää
  • voita

Keitettyjä rapuja ei saa keittää uudelleen, mutta ravut voi laittaa maustumaan liemeen vuorokaudeksi ennen tarjoamista. Sekoita veden joukkoon sokeri ja merisuola. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon silputtu tilli. Anna liemen jäähtyä. Voit kaataa liemen esimerkiksi puhtaaseen ämpäriin, jos sinulla ei ole isoa kattilaa. Lisää joukkoon ravut ja siirrä astia kylmään. Anna rapujen maustua vuorokauden ajan. Valuta ravut, voit antaa rapujen kuivaa tunnin ajan. Asettele ravut tarjoiluastialle ja koristele sitruunalla sekä tillillä. Tarjoile ravut paahdettujen leipien, voin ja tillin kanssa!

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit käyttää normaalia vaaleaa paahtoleipää!

Katso muita merenelävien reseptejä!