Herkullinen ja helppo nuudelipaistos on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Ruoka sopii todella hyvin sekä arkeen että juhlaan.
Nuudelipaistos
- 50 g riisinuudelia
- 50 g lehtikaalia
- 1 dl maapähkinöitä
- 1 rkl inkivääriä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl seesamsiemeniä
- 200 g bambunversoja
- 2 dl ituja
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sitruunaruohotahnaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tuore chili
- 1 lime
- vettä
- suolaa
Pese ja pilko lehtikaali sekä huuhtele bambunversot. Kuori ja pilko valkosipuli sekä huuhtele ja pilko chili. Lisää pannulle oliiviöljyä, lehtikaalia, maapähkinöitä, inkivääriä, seesaminsiemeniä, bambunversoja ja ituja. Mausta lisäämällä valkosipulia, chiliä, soijakastiketta ja sitruunaruohotahnaa. Paista välillä sekoitellen muutaman minuutin ajan. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. Lisää riisinuudelit kulhoon ja kaada keitettyä vettä päälle. Anna hautua kolmen minuutin ajan. Valuta nuudelit, laita tarjoiluastialle ja lisää ripaus suolaa. Kaada paistos riisinuudelin päälle. Purista vielä päälle tuoretta limeä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.