Herkullinen ja helppo punajuurilaatikko on hyvä lisuke. Lisukkeet ovat tärkeä osa ruokailua. Laatikko sopii erityisesti joulupöytään!
Punajuurilaatikko
- 1 kg punajuurta
- 200 g ranskankermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- pippuria
- vuohenjuustoa
- hunajaa
Keitä punajuuret kuorineen kypsäksi. Keittämisen jälkeen kuoriminen on helpompaa. Kuori punajuuret ja raasta isohkoksi raasteeksi kulhoon. Lisää joukkoon ranskankerma ja kananmuna. Lisää suolaa sekä pippuria ja sekoita hyvin. Laita ainekset yhteen isompaan tai kahteen pienempään voideltuun vuokaan. Lisää pinnalle vuohenjuustoa ja hunajaa. Paista laatikkoa uunissa 180-asteessa noin 40 minuuttia. Paistoaika voi olla lyhempi, jos paistat laatikot pienemmissä vuoissa.