Sitruunajuustopiirakka

Sitruunajuustopiirakka
Sitruunajuustopiirakka

Herkullinen ja helppo sitruunajuustopiirakka on erittäin hyvä ja maistuva piirakka, joka sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Sitruunajuustopiirakka

  • 3,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl sokeria
  • ½ suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150g voita
  • 1 dl vaniljarahkaa
  • 1 kananmuna
  • öljyä
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl vaniljarahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 sitruuna (kuori ja mehu)

Sekoita jauhot, psyllium, sokeri, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon pehmentynyt huoneenlämpöinen / sulanut voi, vaniljarahka, kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikina öljyttyyn piirakkavuokaan. Esipaista taikinaa 180 asteessa 10 minuuttia. Lisää sitruunatuorejuuston joukkoon kermaviili, vaniljarahka, kananmunat, sokeri ja raastettua sitruunan kuorta sekä puristettua sitruunamehua. Sekoita hyvin ja kaada täyte esipaistettuun piirakkaan. Paista piirakkaa 180 asteessa vielä noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin jääkaapissa, jotta täyte jähmettyy.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit korvata gluteenittoman jauhon ja psylliumin vehnäjauholla.

Katso muita piirakkareseptejä!