Riimihirvi

Riimihirvi
Riimihirvi

Herkullinen ja helppo riimihirvi on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Riimihirven voi tarjoilla alkupalana, ruoan lisukkeena tai herkkuna.

Resepti, joka saa yllätettyä kokeneenkin hirvimiehen.

Jenni Kreivi, Kreivin keittiö

Riimihirvi

  • hirven sisäfilettä
  • öljyä
  • nestemäistä savuaromia
  • suolaa
  • pippuria
  • timjamia
  • voita
  • rucolaa
  • parmesanlastuja
  • kapriksia
  • oliiviöljyä
  • piparjuuritahnaa
  • kuohukermaa

Poista sisäfileestä kalvot ja kuivaa lihan pinta. Sekoita pieneen määrään öljyä hieman savuaromia. Voitele liha öljyseoksella kauttaaltaan. Hiero lihan pintaan reilusti suolaa ja pippuria. Lisää myös tuoretta silputtua timjamia. Kääri liha kelmuun ja nosta jääkaappiin maustumaan vuorokauden ajaksi. Kun liha on maustunut, paista lihasta nopeasti pinnat kiinni kuumalla pannulla voissa. Kääri filee takaisin kelmuun ja nosta filee pakastimeen noin 3-6 tunniksi, riippuen fileen koosta. Vatkaa kuohukermavaahdoksi ja lisää piparjuuritahnaa kerman joukkoon haluamasi määrä, kunnes piparjuurimousse on makuusi sopivaa. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuita siivuja. Asettele lautaselle rucolan, parmesanin ja kapristen kanssa. Ripottele päälle oliiviöljyä. Lisää piparjuurimoussea ja tarjoile.

Katso muita hirvireseptejä!

Katso muita reseptejä joulupöytään!