Herkullinen ja helppo graavilohi on erittäin maistuva ruoka joulupöytään. Graavilohesta voi tehdä herkullisia leipiä tai tarjota sellaisenaan.
Graavilohi
- 500 g lohen filettä
- Tornion Panimon tervalikööriä
- 3 rkl merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl sitruunapippuria
- tuoretta tilliä
- sitruuna
Poista kalasta ruodot, huuhtele filee ja kuivaa sen pinta. Lisää kala esimerkiksi kelmun päälle. Sivele kalan pinta tervaliköörillä. Ripottele pinnalle suola, sokeri, sitruunapippuri ja tuoretta tilliä. Kääri kala tiukasti kelmuun ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi. Poista kalan pinnasta enimmät mausteet ja leikkaa kalasta ohuita siivuja. Asettele graavikalat tarjolle ja lisää tuoretta tilliä. Purista päälle sitruunamehua.