Kebabrulla

Kebabrulla
Kebabrulla

Herkullinen ja helppo naudan kebabrulla on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Herkullinen kebabrulla sopii sekä arkeen että juhlaan.

Kebabrulla

Voit tehdä yhden taikinan ja siitä useita eri kebab ruokia. Tai sitten voit tehdä tästä yhdestä taikinasta kolme kebabrullaa.

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 tl psylliumia
  • 2 tl suolaa
  • 8 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 6 rkl oliiviöljyä

Lämmitä vesi kulhossa käden lämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hunaja ja psyllium joukkoon. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin. Lisää joukkoon suola ja noin puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Voit käyttää vaivaamiseen sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Lisää oliiviöljy. Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile neliön malliset pohjat jauhon kanssa leivinpaperille. Anna pohjien kohota noin puoli tuntia. Lisää pohjiin tulista tomaattikastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa noin 13-17 minuuttia.

Lisää pohjan päälle kebabia, punasipulia, salaattia, tulista tomaattikastiketta, valkosipulista jugurttikastiketta sekä silputtua kurkkua, tomaattia ja pepperoonia. Älä laita liikaa täytettä, jotta saat käärittyä napakaksi rullaksi. Kääri rulla folioon ja leikkaa keskeltä kahtia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoja. Vehnäjauhoja voi laittaa 1-2 dl enemmän. Kuumenna pelti aina ennen kuin laitat siihen taikinan. Tämä tekee pohjasta rapeamman!

Katso muita naudan reseptejä!