Kanatikut

Kanatikut
Kanatikut

Herkulliset ja helpot kanatikut ovat hyvä lisuke. Lisukkeet ovat tärkeä osa ruokailua. Hyvät lisukkeet kruunaavat ruoan!

Kanatikut

  • 400 g kananfilettä
  • 1 kananmuna
  • ½ dl gluteenitonta korppujauhoa
  • ½ dl maissijauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkosipulimaustetta
  • 1 tl chilimaustetta
  • siipikastiketta

Ota kana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kanatikkujen tekoa. Pilko kana ohuiksi suikaleiksi. Laita kanat kulhoon ja sekoita niihin yksi kananmuna. Sekoita korppujauho, maissijauho ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos kanoihin ja pyörittele kanoja jauhoissa, että ne tarttuvat kanan pintaan. Laita kanat pellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoile rapeat kanatikut siipikastikkeen kanssa.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit halutessasi käyttää myös normaalia korppujauhoa. Kanatikkujen kanssa sopii hyvin kasvistikut ja dippi!

Katso muita lisukkeita!