Joulukinkku

Joulukinkku
Joulukinkku

Joulukinkku on herkullinen ja tärkeä osa jouluruokaa. Kinkun kylkeen on hyvä tehdä erilaisia herkullisia lisukkeita!

Joulukinkku

  • HK Gourmet kinkku
  • hunajaa
  • mantelia
  • timjamia
  • kuivattuja luumuja
  • herneitä
HK:n ohje kinkun valmistamiseen:

1. Sulata kinkku pakkauksessaan n. 3 vrk jääkaapissa. Sisälämpötilan tulisi olla n. +10 C uuniin laitettaessa.

2. Poista pakkaus ja laita kinkku uuniritilälle kamarapuoli ylöspäin.

3. Laita lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan.

4. Laita ritilän alle uunipannu, jossa on vettä. Vettä tulee olla pannulla koko kypsennyksen ajan, jotta uuni pysyy kosteana.

5. Uunin lämpö 100 – 125 ºC (kiertoilmauunissa 80 – 100 ºC). Paistoaika-arvio on 60 – 70 min / kg.

6. Kinkku on valmis, kun lihalämpömittari näyttää 72 – 77 ºC. Nosta kinkku uunista ja peitä foliolla.

7. Poista verkko ja kamara jäähtyneestä kinkusta.

Ota kinkun neste talteen kastiketta varten. Kuorruta kamaraton pinta hunajalla, mantelimurulla ja timjamilla. Lisää vuokaan myös herneitä ja luumuja. Paista kinkkua vielä uunissa 10 minuuttia 220 asteessa.

Katso muita jouluun liittyviä reseptejä!

Katso muita possun reseptejä!