Suklaapullat ovat erittäin herkullisia ja helppoja pullia. Ne sopivat sekä arkeen että juhlaan. Mikään ei voita tuoreen pullan tuoksua!
Suklaapullat
- 3 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 2 tl psylliumia
- 2 kananmunaa (toinen voiteluun)
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 3 tl kardemummaa
- 100 g voita
- 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- 1dl maitorahkaa
- 80g maitosuklaata
- vaniljakreemijauhetta
- kinuskikastiketta
Lämmitä maito ja sulata voi. Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Kun hiiva on sulanut, lisää joukkoon myös psyllium. Sekoita hyvin ja anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna, sokerit, suola, kardemumma ja sulanut voi. Sekoita ainekset ja lisää 4 dl jauhoja. Sekoita taikinaa muutaman minuutin ajan ja lisää sekoittaen loputkin jauhot. Gluteeniton taikina jää löysäksi, mutta sitä kuitenkin onnistuu muotoilla. Voit tarvittaessa voidella kädet öljyllä, niin taikina ei tartu käsiin. Muotoile pullat heti. Tämän jälkeen anna pullien kohota noin puoli tuntia, mielellään lämpimässä liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ja lisää raesokeri. Taikinasta tulee noin 16 pullaa. Paista pullia uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Paistamisen jälkeen anna pullien jäähtyä hyvin. Sulata suklaa ja jätä se hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeria. Sekoita sulanut suklaa sekä maitorahka keskenään ja sekoita joukkoon myös kermavaahto. Lisää seokseen vaniljakreemijauhetta tuomaan jämäkkyyttä, jotta seos olisi helpommin pursotettavaa, eikä se alkaisi valua pullan välistä. Halkaise pullat, kun ne ovat jäähtyneet. Lisää pullan väliin kinuskikastiketta. Pursota suklaista vaahtoa ja nosta pullan kansi paikoilleen.
Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoa! Voit tehdä taikinasta näitä yhdenlaisia pullia tai sitten voit tehdä pienempiä määriä useanlaisia pullia yhdestä taikinasta!