Rapujuhlat

Kreivin keittiön rapujuhlat

Kreivin keittiön rapujuhlissa syödään hyvin ja laulu raikaa! Rapujuhlien pöydässä on sekä suolaista että makeaa herkkua. Rapujuhlissa herkutellaan pitkän kaavan mukaan useita ruokalajeja. Kaikki ruoat ja herkut tehdään itse. Rapujuhlat ovat hyvien ruokien ja yhdessä olon juhla! Lue Kreivin keittiön vinkit ja reseptit rapujuhlien järjestämiseen!

Rapujuhlat
Rapujuhlat

Pöytä katetaan perinteisillä rapujuhlien väreillä: valkoista ja punaista. Kattamisessa on hyvä ottaa huomioon, että rapujen syöminen voi olla sotkuista puuhaa. Osallistujille on hyvä varata rapukaulurit tai vaihtoehtoisesti runsaasti servettejä. Rapujuhlissa on hyvä olla myös rapuveitset, joiden avulla rapuja saa helpommin kuorittua. Pöytään on hyvä laittaa iso kulho ravun kuorille ja raikastavat sormien huuhtelukulhot, joissa on vettä ja sitruunaa.

Pöytää voi koristella kynttilöillä ja raputeemaisilla koristeilla. Rapujuhliin saa kivaa tunnelmaa esimerkiksi lyhdyillä ja erilaisilla tunnelmavaloilla. Rapulaulujen sanoista voi tehdä pieniä kortteja pöytään. Jos rapulaulut eivät ole entuudestaan tuttuja, voi alkuun hyödyntää Youtubesta löytyviä rapulauluja.

Rapujuhlat
Rapujuhlat

Juhlassa nautitaan alkuun Taittinger shampanjaa. Ruokajuomana sitruuna-minttuvettä sekä valkoviiniä. Rapulaulujen ohessa nautitaan perinteisiä Koskenkorva snapseja!

Helan går! – snapsilaulu

Helan går
sjung hoppfalleri fallerallala,
helan går
sjung hoppfallerallala.
Och den som inte helan tar
han heller inte halvan får.
Helan går!
Sjung hoppfallerallalej!

Rapujuhlien menu!

Tomaatti-basilikakeitto
Ravut lisukkeineen
Raputoastit
Rapuvartaat
Naudan ulkofileevartaat
Sitruunajuustopiirakka