Naudan kebab

Kebab
Kebab

Kebab

  • 2100 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 rkl suolaa
  • 3 rkl aromisuolaa
  • 2 rkl yrttimaustetta
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 2 rkl pippuria
  • 2 rkl sipulimaustetta
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 4 rkl perunajauhoa
  • 2 rkl dijon sinappia
Paistijauheliha ja mausteet
Paistijauheliha ja mausteet

Laita naudan paistijauhelihat suureen kulhoon ja lisää joukkoon mausteet, sinappi sekä perunajauhe. Sekoita lihoja joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukuilla. Lihaa täytyy vaivata niin kauan, että lihan rakenne on muuttunut jauhelihasta yhtenäiseksi massaksi. Itse vaivaan lihaa noin 20-30 minuuttia. Kun liha on vaivattu, niin voit tarkistaa lihan maun paistamalla pienen nokareen pannulla. Kun maku on kohdillaan, niin laita pöydälle kaksi kerrosta foliota.

Kaada lihaläjä foliolle ja ala muotoilemaan siitä pitkän mallista pötköä. Tässä vaiheessa on tärkeää, että lihasta saadaan ilmakuplat pois. Painele ja taputtele lihaa, jolloin ilmakuplat poistuvat. Kääri liha napakkaan foliokääröön aseta lämpötilamittari lihan keskimmäiseen kohtaan. Paista lihaa uunissa pellillä 100 asteessa, kunnes lämpötila on noin 80 astetta. Tähän menee useita tunteja.

Kebabpötkö
Kebabpötkö

Ota kebab pois uunista, avaa folio ja anna lihan jäähtyä. Nosta kebab folioon käärittynä jääkaappiin yön yli, mielellään 12 tunniksi. Leikkaa kebabista haluamasi kokoisia siivuja esimerkiksi juustohöylällä. Voit tehdä osasta myös esimerkiksi kuutiota tai suikaletta. Kebabia tulee iso annos. Halutessasi voit pakastaa kebabia annospusseihin. Aina ennen syöntiä kebab kannattaa paistaa voi/öljyseoksessa.

Kebabista voi tehdä useita eri ruokia!
Kebabista voi tehdä useita eri ruokia!

Itse tein yhden pizzataikinan, josta tein kebabpizzan, kebabrullan ja kolme pitakebabia. Lisäksi söin kebabia salaatin ja kasvisten kanssa. Tein myös tulisen tomaattikastikkeen, valkosipulimajoneesin ja valkosipulisen jugurttikastikkeen.