Herkullinen ja helppo naudan flank steak on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Herkullinen flank steak sopii sekä arkeen että juhlaan.
Naudan flank steak
Flank steak eli kuve, on suurikokoinen murea ja herkullinen liha. Pihvistä tulee erittäin hyvä pannulla tai grillillä paistaessa. Suosittelen jättämään pihvin mediumiksi.
- n. 500 g flank steak pihvi
- suolaa
- pippuria
- rosmariinia
- valkosipulia
- sipulia
- öljyä
- voita
Ota pihvi huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen paistoa, mielellään tunti aikaisemmin. Kuivaa lihan pinta ja hiero molemmin puolin suolaa ja pippuria. Anna lihan maustua. Murskaa valkosipulia ja pilko sipulia sekä rosmariinia. Kuumenna pannulla öljyä ja voita, lisää valkosipuli ja rosmariini. Lisää pihvi pannulle ja paista noin 3-4 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. Anna pihvin vetäytyä paiston jälkeen. Nosta pihvi leikkuulaudalle ja leikkaa siitä halutun paksuisia viipaleita.
Vinkki! Pihvin kanssa kannattaa tarjoilla jotain herkullista lisuketta ja kastiketta tai maustevoita, katso resepteistä!