Kaalilaatikko

Kaalilaatikko
Kaalilaatikko

Herkullinen ja helppo kaalilaatikko on erittäin hyvä ruoka. Tämä maistuva laatikkoruoka sopii todella hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Kaalilaatikko

  • 800 g kaalia
  • oliiviöljyä
  • voita
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria
  • 1 lihaliemikuutio
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl  siirappi
  • 3/4 dl riisi
  • 175 g juustoraaste

Pilko kaalit pieneksi noin kahden sentin paloiksi. Ruskista kaalia pannulla voi + oliiviöljyseoksessa. Kaali kannattaa paistaa kahdessa osassa, jotta mahtuvat pannulle hyvin ja saavat ruskistusta pintaan. Kaada kaalit oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista jauheliha ja sipulit pannulla. Lisää joukkoon suola, pippuri, lihaliemikuutio, vesi, siirappi ja riisi. Sekoita ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Sekoita kaalien joukkoon noin puolet juustoraasteesta. Kaada jauhelihaseos vuokaan kaalien joukkoon ja sekoita. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista uunissa 200 asteessa 60 minuutin ajan. Pidä vuoan päällä foliota ensimmäisen 30 minuutin ajan ja poista sitten folio, jotta pinta saa hyvän värin ja rapeuden.

Katso muita naudan reseptejä!