Valkosipulileipä

Valkosipulileipä
Valkosipulileipä

Herkullinen ja helppo valkosipulileipä on erittäin hyvä ja maistuva leipä. Herkullinen leipä sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Valkosipulileipä

  • 2,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl murskattua valkosipulia
  • 1,5 tl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl majoneesia
  • 1 tl murskattua valkosipulia

Lämmitä vesi kulhossa käden lämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hunaja, murskattu valkosipuli ja psyllium. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin. Lisää joukkoon suola ja noin puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Voit käyttää vaivaamiseen sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Lisää oliiviöljy ja sekoita hyvin. Taikinasta tulee noin 8 leipää. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele palloiksi. Laita pallot leivinpaperille ja litistä ne matalammaksi. Anna leipien kohota noin puolen tunnin ajan. Sekoita majoneesiin murskattu valkosipuli. Paina leipiin kolot täytettä varten. Itse käytin painamiseen metallista desimittaa. Laita leipiin majoneesit. Paista uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, niin voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoa noin 4-5 desiä!

Katso muita leipäreseptejä!