Punaviinirisotto

Punaviinirisotto
Punaviinirisotto

Herkullinen ja helppo punaviinirisotto on erittäin hyvä lisuke. Lisukkeet ovat tärkeä osa ruokailua. Herkulliset lisukkeet kruunaavat ruoan!

Punaviinirisotto

  • 1 sipuli
  • 2 punajuurta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 6 dl vettä
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl pehmeää vuohenjuustoa
  • tuoretta timjamia
  • suolaa

Kuori ja raasta punajuuri. Kiehuta vesi kattilassa ja lisää kasviliemikuutio. Lisää kasvisliemen joukkoon punajuuriraaste ja jätä pienelle lämmölle. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipuli. Hienonna tuoretta timjamia. Kuullota sipuleja öljyssä hetken aikaa. Lisää risottoriisi ja timjami. Kuullota vielä muutaman minuutin ajan, jolloin riisi saa hieman paahtunutta väriä. Lisää joukkoon punaviiniä ja sekoita. Kun viini on imeytynyt riisiin, ala lisätä kasvislientä ja punajuuriraastetta hiljalleen riisin joukkoon muutamassa erässä. Anna liemen aina imeytyä riisiin, ennen kuin lisäät riisiä.

Kun risotto on kypsää, lisää parmesaaniraaste risoton joukkoon sekoittaen. Asettele risottoa lautaselle ja lisää päälle vuodenjuustoa. Koristele timjamilla.

Vinkki! Tarjoile punaviinirisotto sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun kanan kanssa!

Katso muita lisukkeita!