Herkullinen ja helppo kananmunasalaatti on hyvä lisuke. Lisukkeet ovat tärkeä osa ruokailua. Hyvät lisukkeet kruunaavat ruoan!
Kananmunasalaatti
- salaattia
- rucolaa
- kananmunia
- vettä
- sitruuna
- avokado
- pestoa
- sitruunapippuria
Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Kun vesi kiehuu, niin aloita laskemaan aikaa. Keitä munia kuusi minuuttia, jos haluat niiden jäävän pehmeäksi, kuten kuvassa. Jos haluat munat kovina, niin keitä kahdeksan minuuttia. Kaada kuuma vesi pois ja lisää kylmä vesi. Jäähdyttämisen avulla kuoret irtoavat helpommin. Kuori kananmunat ja leikkaa siivuiksi. Ripottele reilusti suolaa kananmuniin.
Pese salaatit ja rucolat. Revi ne kulhoon ja sekoita. Kuori avokado ja leikkaa palasiksi. Lisää avokadot ja kananmunat salaattiin. Pese sitruuna ja leikkaa siitä palasia salaatin joukkoon. Purista sitruunamehua salaatin päälle. Ripottele salaatin päälle vielä pestoa ja sitruunapippuria.