Herkulliset ja helpot pähkinäiset mokkapalat ovat erittäin hyviä ja maistuvia. Mokkapalat sopivat tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.
Pähkinäiset mokkapalat
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 150 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- ½ dl kahvia
- 75 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl kahvia
- 2 – 3 dl suolapähkinöitä
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita jauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi. Lisää vaahdon sekaan jauhoseos, maito ja sulatettu voi. Sekoita taikina hyvin. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Jos haluat paksumman mokkapalan, niin käytä pienempää peltiä tai vuokaa. Paista uunissa 220 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Kun taikina on uunissa, voit valmistaa kuorrutteen valmiiksi. Murenna suolapähkinät valmiiksi. Sekoita sokerit ja kaakaojauhe keskenään. Lisää joukkoon myös sulatettu voi ja kahvi. Anna pohjan jäähtyä jonkin verran ennen kuin levität kuorrutuksen päälle. Ripottele täytteen päälle myös suolapähkinämurut. Anna jäähtyä ja leikkaa mokkapalat paloksi. Palat kannattaa leikata kuuman veden alla kuumennetulla veitsellä, jolloin leikkausjälki on siistimpää.
Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, niin voit käyttää vehnäjauhoja!