Herkulliset ja helpot naudan entrecote-kasvisvartaat ovat erittäin hyvä kesän grilliruoka. Vartaat sopivat sekä arkeen että juhlaan.
Entrecote-kasvisvartaat
- 400g Rönkän naudan entrecotea
- 1 pkt kirsikkatomaatteja
- 1 prk ananasta
- 1 sipuli
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 murskattua valkosipulia
- timjamia
- suolaa
- pippuria
Pilko naudan liha kuutioiksi. Sekoita öljyn sekaan tuoretta timjamia, suolaa, pippuria ja murskattua valkosipulia. Sekoita ja ota maustetusta öljystä puolet talteen vartaiden valelua varten. Laita lihat marinoitumaan maustettuun öljyyn. Lihat voi laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä tai muutamaa tuntia ennen grillaamista, jolloin lihat maustuvat erittäin hyvin. Pese kirsikkatomaatit sekä kuori ja pilko sipulit. Laita vuorotellen varrastikkuihin lihaa, kirsikkatomaatteja, ananasta ja sipulia. Sivele lopuksi vartaat vielä mausteöljyllä ja ripottele päälle suolaa sekä pippuria. Anna vartaiden maustua hetki. Grillaa vartaat grillissä, nuotiossa tai takassa. Paistoaika riippuu lämpötilasta ja lihojen koosta. Paista varrasta noin 4-6 minuuttia. Entrecote saa jäädä mediumiksi.