Herkullinen ja helppo lämmin halloumsalaatti on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Salaatti sopii todella hyvin sekä arkeen että juhlaan.
Lämmin halloumsalaatti
- 200 g halloumjuustoa
- 50 g lehtikaalia
- 1 paprika
- 100 g kesäkurpitsaa
- 75 g tuoreita vihreitä papuja
- 150 g tummia viinirypäleitä
- 2 punasipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 dl oliiveja
- 1 lime
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl kuivattua yrttiseosta
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl pippuria
Pese ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi lehtikaali, paprika sekä kesäkurpitsa. Pese pavut ja viinirypäleet. Kuori ja pilko punasipulit sekä valkosipuli. Lisää kaikki kasvikset uunivuokaan ja sekoittele. Lisää myös halkaistut oliivit. Pese lime ja raasta kasvisten joukkoon hieman limen kuorta. Halkaise lime ja purista myös mehua kasvisten päälle. Lisää kuppiin oliiviöljyä, punaviinietikkaa, yrttiseosta, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja kaada mausteseos kasvisten päälle. Sekoittele kasviksia, jotta mausteet leviävät. Leikkaa halloumista siivuja salaatin päälle. Paista salaattia uunissa 220 asteessa 20 minuuttia ja tarjoile.