Puolukkaleipä

Puolukkaleipä
Puolukkaleipä

Herkullinen ja helppo puolukkaleipä on erittäin hyvä ja maistuva leipä. Herkullinen leipä sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Puolukkaleipä

  • 2,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1,5 tl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl puolukoita
  • rosmariinia
  • sormisuolaa

Lämmitä vesi kulhossa käden lämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hunaja, yksi ruokalusikallinen pilkottua rosmariinia sekä suola ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon noin puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa hyvin. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Voit käyttää vaivaamiseen sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Lisää oliiviöljy. Painele taikina öljyttyyn vuokaan ja anna kohota noin puoli tuntia. Sivele taikina oliiviöljyllä. Painele taikinaan jäisiä puolukoita. Ripottele päälle rosmariinia ja reilusti sormisuolaa. Paista uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, korvaa psyllium ja gluteeniton jauho vehnäjauholla. Käytä vehnäjauhoa noin 5-6 desiä.

Katso muita leipäreseptejä!