Pitakebab

Pitakebab
Pitakebab

Herkullinen ja helppo naudan pitakebab on erittäin hyvä ruoka. Pitakebab sopii sekä arkeen että juhlaan.

Pitakebab

Voit tehdä yhden taikinan ja siitä useita eri kebab ruokia. Tai sitten voit tehdä tästä yhdestä taikinasta noin yhdeksän pitaleipää.

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 tl psylliumia
  • 2 tl suolaa
  • 8 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 6 rkl oliiviöljyä

Lämmitä vesi kulhossa käden lämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hunaja ja psyllium joukkoon. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin. Lisää joukkoon suola ja noin puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Voit käyttää vaivaamiseen sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Lisää oliiviöljy. Jaa taikina noin yhdeksään osaan ja muotoile pitaleivät jauhon kanssa leivinpaperille. Anna pitaleipien kohota noin puoli tuntia. Paista uunissa 225 asteessa noin 13-17 minuuttia.

Leikkaa pitaleivät auki ja paista kebab pannulla. Lisää pitaleipään salaattia, tomaattia, kurkkua, pepperoonia, kebabia, tulista tomaattikastiketta ja valkosipulista jugurttikastiketta.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoja. Vehnäjauhoja voi laittaa 1-2 dl enemmän. Kuumenna pelti aina ennen kuin laitat siihen taikinan. Tämä tekee pohjasta rapeamman!

Katso muita naudan reseptejä!