Butter chicken

Butter chicken
Butter chicken

Herkullinen ja helppo butter chicken eli intialainen voikana on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Butter chicken sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Butter chicken

  • 700 g kananfilettä
  • 1 tuore chili
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • inkivääriä (n. 5cm pala)
  • 100 g voita
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl garam masala maustetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl cayennepippuria
  • 400 g paseerattua tomaattikastiketta
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa

Pilko kananfileet kuutioiksi ja laita pannulle paistumaan voinokareen kanssa. Pilko chili pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit. Lisää chilit ja sipulit kanojen joukkoon. Kuori inkivääri ja raasta kanojen joukkoon. Lisää loput voit sekä kurkuma, garam masala, juustokumina ja cayennepippuri joukkoon sekoitellen. Kun kanat ovat kypsiä, lisää tomaattikastike ja anna kastikkeen hautua pienellä lämmöllä noin 15 minuutin ajan. Lisää kuohukerma ja anna hautua vielä muutaman minuutin ajan. Lisää suolaa oman maun mukaan ja tarkista maku. Tarjoile esimerkiksi naanleivän ja riisin kanssa.

Katso muita kanareseptejä!