Kaura-porkkanasämpylät

Kaura-porkkanasämpylät
Kaura-porkkanasämpylät

Kaura-porkkanasämpylät ovat erittäin maistuvat leivät! Porkkanaraaste tuo sämpylöihin mehevyyttä ja hyvää makua!

Kaura-porkkanasämpylät

  • 6 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 3 rkl psylliumia
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2,5 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl siemeniä
  • 2 dl gluteenitonta kaurahiutaletta
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl öljyä

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sekoittaen psyllium ja suola. Anna psylliumin kohota kymmenen minuuttia. Lisää porkkanaraaste, siemenet ja kaurahiutaleet. Sekoita ja lisää joukkoon jauhot sekoittaen. Lisää lopuksi öljy ja muotoile sämpylät. Taikanasta tulee noin 8 isohkoa hampurilaissämpylää tai 14 normaalia sämpylää. Painele sämpylöihin siemeniä ja anna kohota noin tunnin ajan. Paista sämpylät 225 asteessa 20-25 minuuttia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois sekä käyttää vehnäjauhoa ja normaalia kaurahiutaletta!

Katso muita leipäreseptejä!