Lasagne

Lasagne
Lasagne

Herkullinen ja helppo lasagne on erittäin hyvä ruoka. Kermainen lasagne sopii sekä arkeen että juhlaan. Lasagnessa on tosi hyvin makua!

Lasagne

  • öljyä
  • 700 g Rönkän naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulia
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 tl yrttimaustetta
  • ½ tl chilimaustetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 5 dl vettä
  • 6 rkl maizena ruskeaa suurustetta
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 175 g mozzarellaraastetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
  • 175 g emmentalraastetta
  • gluteenittomat lasagnelevyt

Öljyä vuoka valmiiksi ja aloita ruskean kastikkeen teolla. Kuori ja pilko sipulit. Paista sipulit ja jauhelihat isolla pannulla tai kattilassa. Mausta pippurilla, suolalla, jauhelihamausteella, yrttimausteella ja chilimausteella. Lisää tomaattimurska, lihaliemikuutiot ja vesi. Kiehuta ja sekoita muutaman minuutin ajan. Sillä välin, kun ruskea kastike kiehuu, niin voit aloittaa juustokastikkeen teon. Kiehauta kattilassa maito ja kerma. Lisää joukkoon mozzarellaraaste ja suola. Sekoita ja sulata juusto maidon joukkoon. Kun juusto on sulanut, tarkista maku. Suurusta ruskea kastike maizenalla ja juustokastike gluteenittomalla jauhoseoksella. Kun kastikkeet ovat valmiita, voit aloittaa lasagnen kasaamisen. Laita vuokaan ruskeaa kastiketta, juustokastiketta, emmentaljuustoa ja lasagnelevyjä. Ainekset riittävät noin kolmeen kerrokseen, riippuen vuoasta. Päällimmäiseksi jää kastikkeet ja juustoraaste. Paista lasagnea uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan. Anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoilemista.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, niin voit käyttää vehnälasagnelevyjä ja vehnäjauhoa!

Katso muita naudan reseptejä!