Hirven ulkofilee uunissa

Hirven ulkofilee uunissa
Hirven ulkofilee uunissa

Herkullinen ja helppo hirven ulkofilee uunissa on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Herkullinen ja mehevä ulkofilee sopii sekä arkeen että juhlaan.

Hirven ulkofilee uunissa

  • 600 g hirven ulkofileetä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • oreganoa
  • valkosipulia
  • sipulia
  • puolukoita

Poista lihasta kalvot. Hiero lihan pintaan reilusti suolaa ja pippuria. Anna lihan maustua. Kuori ja pilko sipulit. Lisää pannulle voita, sipulit ja oreganoa. Paista lihaa siten, että se saa kauniin värin pintaan. Paista lihaa uunissa 200 asteessa, kunnes lihan sisälämpö on sopiva. Jos haluat jättää lihan mediumiksi, ota liha pois 52-55 asteen kohdalla. Jos haluat lihan kypsäksi, ota liha pois 57-60 asteen kohdalla. Anna lihan vetäytyä foliossa noin 10 minuuttia. Leikkaa liha siivuiksi. Tarjoile herkullisten lisukkeiden kanssa!

Hirvelle sopivia lisukkeita:
Muita herkullisia lihareseptejä:
Muita hirvireseptejä:

Kaikki lisukkeet!

Kaikki kastikkeet!

Katso muita hirvireseptejä!

Seuraa Kreivin keittiötä Facebookissa ja Instagramissa, niin näet heti kun uusia reseptejä julkaistaan!