Pääsiäinen

Kreivin keittiön pääsiäinen

Kreivin keittiössä pääsiäiseen kuuluu perinteinen karitsa eri muodoissa. Sen lisäksi pöydästä löytyy aina lohta jossain muodossa. Ehdottomasti pöytään kuuluvat myös perinteiset mintun ja sitruunan raikkaus sekä rahkan pehmeys. Suklaamunia ja herkullista pääsiäislimppua ei saa unohtaa. Pöytä katetaan koreaksi värikkäillä herkuilla. Kaikki ruoat ja herkut tehdään itse. Ostosvalinnoissa suositaan paikallisia tuotteita. Kokonaisuuden kruunaavat hyvät puna- ja valkoviinit! Pääsiäinen on herkullisen ruoan ja yhdessä olemisen juhla!

Pääsiäispöytä
Pääsiäispöytä
Pääsiäinen viinit
Pääsiäisen viinit

Blitz Riesling 2018

Info on otettu Alkon nettisivuilta!

Puolikuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, persikkainen, hunajameloninen, kevyen kukkainen, mausteinen

MAKU / Pirteät ja hedelmäiset valkoviinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Voit löytää viinien runsaasta hedelmäisyydestä keltaluumun, omenan ja persikan aromeja. Maun hapokkuus raikastaa jälkimaun ruokapöytään istuvaksi.

KÄYTTÖVINKIT / Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kokeile näiden viinien kanssa esimerkiksi erilaisia tapaksia tai antipasteja, katkarapusalaattia tai sushia.

TARJOILU / Valkoviinit ovat parhaimmillaan viileinä, noin 10–12-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa parissa tunnissa. Mitä makeampi viini on, sitä viileämpänä sen voi tarjoilla.

Trapiche Extravaganza Red Blend 2018

Info on otettu Alkon nettisivuilta!

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkahilloinen, mokkainen, maitosuklainen

MAKU / Pehmeät ja hedelmäiset punaviinit ovat keskitäyteläisiä tai täyteläisiä viinejä, joissa on usein hiven makeutta. Pehmeä hedelmäisyys on viinien tyypillinen piirre. Voit löytää viineistä kypsien tai kuivattujen hedelmien aromeita ja hentoa mausteisuutta. Vähä- tai keskitanniinisina nämä viinit eivät kipristä herkintäkään suuta.

KÄYTTÖVINKIT / Pehmeät ja hedelmäiset punaviinimaailman moniottelijat sopivat erityisen hyvin seurusteluun ja noutopöytiin. Kokeile näiden viinien kanssa esimerkiksi hapanimelää possupataa, thaimaalaista kanacurrya tai mausteisia alkupalamakkaroita kuten chorizoa tai salamia.

TARJOILU / Punaviinit ovat parhaimmillaan, kun ne tarjotaan hieman huoneenlämpöä viileämpinä, noin 16–18-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa vajaassa puolessa tunnissa.