Perinteinen hirvipata

Perinteinen hirvipata
Perinteinen hirvipata

Herkullinen perinteinen hirvipata on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Hirven pataruoka sopii sekä arkeen että juhlaan.

Perinteinen hirvipata

  • 800g hirvenpaistia
  • voita
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • suolaa
  • pippuria
  • timjamia
  • 5 laakerinlehteä
  • 1 tlk (0,33l) gluteenitonta olutta

Pilko hirvenlihat kuutioiksi. Kuori ja pilko myös sipulit, valkosipulit sekä porkkanat. Paista hirvenlihat, sipulit ja valkosipulit voissa, kunnes ne ovat saaneet hyvin väriä pintaan. Lisää reilusti suolaa ja pippuria. Kaada paistetut lihat ja sipulit pataan. Ruskista myös porkkanoita hetken aikaa pannulla ja lisää pataan lihojen joukkoon. Lisää lihojen joukkoon myös tuoretta timjamia, laakerinlehtiä ja olut. Paista hirvipataa 150 asteessa noin kolmen tunnin ajan. Sekoittele välillä ja tarkista maku. Lisää mausteita ja vettä tarvittaessa. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa!

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, niin voit käyttää muutakin olutta!

Katso muita hirvireseptejä!