Mustikkarahkapullat

Mustikkarahkapullat
Mustikkarahkapullat

Mustikkarahkapullat ovat erittäin herkullisia ja helppoja pullia. Ne sopivat sekä arkeen että juhlaan. Mikään ei voita tuoreen pullan tuoksua!

Mustikkarahkapullat

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl psylliumia
  • 3 kananmunaa (toinen täytteeseen, kolmas voiteluun)
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl kardemummaa
  • 100 g voita
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 1 tl sokeria
  • mustikoita

Lämmitä maito ja sulata voi. Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Kun hiiva on sulanut, lisää joukkoon myös psyllium. Sekoita hyvin ja anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna, sokerit, suola, kardemumma ja sulanut voi. Sekoita ainekset ja lisää 4 dl jauhoja. Sekoita taikinaa muutaman minuutin ajan ja lisää sekoittaen loputkin jauhot. Gluteeniton taikina jää löysäksi, mutta sitä kuitenkin onnistuu muotoilla. Voit voidella kädet öljyllä, niin taikina ei tartu käsiin. Muotoile pullat heti. Tämän jälkeen anna pullien kohota noin puoli tuntia, mielellään lämpimässä liinan alla.

Sekoita täyte valmiiksi eli sekoita kananmuna, vaniljarahka ja sokeri keskenään. Paina pulliin rahkalle sopiva kolo. Voit käyttää esimerkiksi pienipohjaista juomalasia painamiseen. Voitele pullat kananmunalla. Taikinasta tulee noin 16 pullaa. Paista pullia uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoa! Voit tehdä taikinasta näitä yhdenlaisia pullia tai sitten voit tehdä pienempiä määriä useanlaisia pullia yhdestä taikinasta!

Katso muita pullia!