Porovartaat

Porovartaat
Porovartaat

Herkulliset ja helpot porovartaat ovat erittäin hyvä ruoka! Vartaat sopivat arkeen ja juhlaan. Ne voi paistaa grillissä, takassa tai uunissa!

Porovartaat

  • 300g Rönkän poron ulkofileetä
  • 100g herkkusieniä
  • 2 punasipulia
  • rosmariinia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Pilko poron liha ja herkkusienet kuutioiksi. Sekoita oliiviöljyn sekaan pilkottua tuoretta rosmariinia, suolaa ja pippuria. Laita lihat marinoitumaan maustettuun oliiviöljyyn. Lisää myös sieniin oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Pilko punasipulit lohkoiksi. Anna lihojen marinoitua hetken aikaa. Voit tässä välissä valmistaa esimerkiksi paahdetut punajuuret.

Lisää aineksia vuorotellen vartaisiin. Sivele lopuksi vartaat vielä öljyllä ja ripottele päälle hieman suolaa sekä pippuria. Grillaa vartaat grillissä, nuotiossa tai takassa. Paistoaika riippuu lämpötilasta ja lihan koosta, mutta noin 3-6 minuuttia. Poron ulkofilee saa jäädä kypsyydeltään mediumiksi.

Katso muita pororeseptejä!