Kana-chorizopaella

Kana-chorizopaella
Kana-chorizopaella

Herkullinen ja helppo kana-chorizopaella on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Paella sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Kana-chorizopaella

  • 400 g kanafilettä
  • 200 g chorizomakkaraa
  • 2 paprikaa (vihreä ja punainen)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • 1,5 dl riisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl savupaprikamaustetta
  • 1 sitruuna
  • kiinankaalta
  • jalapenoja
  • soijakastiketta
  • voita
  • suolaa
  • pippuria

Pese ja pilko kasvikset. Suikaloi kanat ja makkarat. Laita kaikki paellaan tarvittavat ainekset valmiiksi kulhoihin. Kuumenna muurikka kuumaksi ja lisää siihen reilusti voita. Paista kanaa ja makkaraa muutaman minuutin ajan. Siirrä lihat reunalle odottamaan ja lisää riisi. Paahda riisiä hetken aikaa maustuneessa voissa ja lisää sitten hiljallen vesi joukkoon. Sekoittele riisiä ja anna niiden kypsyä muutaman minuutin ajan. Jos haluat nopeuttaa ja helpottaa paellan tekoa, voit keittää riisin valmiiksi etukäteen.

Lisää sekoitellen joukkoon tomaattipyre, currytahna ja jalapenot. Huom! Tällä reseptillä paellasta tulee tulinen, jos et pidä tulisesta, voit vähentää currytahnan ja jalapenojen määrää. Lisää sekaan paprikat, kaali ja sipuli. Mausta kurkumalla ja savupaprikamausteella. Lisää hieman soijakastiketta, suolaa ja pippuria. Anna paellan kypsyä ja maustua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kun kasvikset ovat kypsyneet, purista sitruunaa päälle ja lisää loput sitruunan lohkot reunoille. Paella on valmis nautittavaksi!

Katso muita kanareseptejä!