Herkulliset ja helpot porotäytteiset uuniperunat ovat erittäin hyvä ruoka! Uuniperunat sopivat sekä arkeen että juhlaan.
Porotäytteiset uuniperunat
- 150g Rönkän poron kylmäsavurouhetta
- 1kg isokokoisia perunoita
- 200g ranskankermaa
- 100g pehmeää vuohenjuustoa
- 1 punasipuli
- tuoretta persiljaa
- suolaa
- oliiviöljyä
Pese ja kuivaa perunat. Lado perunat vuokaan ja painele niihin haarukalla reikiä. Paista perunoita 200 asteessa noin tunnin ajan. Kun perunat ovat uunissa, voit valmistaa porotäytteen. Kuori ja pilko punasipuli. Sekoita ranskankerman joukkoon pororouhe, pehmeä vuohenjuusto, punasipuli sekä tuoretta persiljaa. Voit halutessasi jättää punasipulia ja persiljaa myös koristeluun. Sekoita seos hyvin ja anna seoksen maustua jääkaapissa. Kun perunat ovat kypsyneet, viillä perunoihin viillot. Avaa perunoita ja ripottele niihin suolaa sekä oliiviöljyä. Lisää perunoihin porotäytettä reilusti, koristele ja tarjoile.