Herkulliset ja helpot savuporoleipäpalat ovat hyvä alkupala. Alkupalat ovat tärkeä osa ruokailua. Alkupala herättää ruokahalun!
Savuporoleipäpalat
- tummaa gluteenitonta leipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl pehmeää levittyvää vuohenjuustoa
- ½ dl savupororouhetta
- ½ dl puolukoita
- 1 rkl tuoretta timjamia
Leikkaa leivistä reunat pois ja leikkaa leivät sopivan kokoisiksi pieniksi paloiksi. Paista leipäpalat öljyssä pannulla, kunnes ne saavat väriä ja rapeutta pintaan. Nosta leivät jääkaappiin jäähtymään. Sekoita ranskankerma ja pehmeä levittyvä vuohenjuusto keskenään. Kun leipäpalat ovat jäähtyneet, voit pursottaa niihin vuohenjuustomoussea. Lisää päälle savupororouhetta, puolukoita ja tuoretta timjamia.
Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit käyttää muutakin leipää! Myöhemmin voit paistaa myös leipien reunasuikaleet ja dippailla niitä mahdollisesti ylijääneessä moussessa. Halutessasi voit tehdä leivät isompana versiona, jolloin ne ovat hyvä välipala!