Suolakinuski-raparperipiirakka

Suolakinuski-raparperipiirakka
Suolakinuski-raparperipiirakka

Suolakinuski-raparperipiirakka

  • 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150g voita
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl raparperia
  • suolaa
  • kinuskikastiketta

Sekoita jauhot, psyllium, sokeri, ruokokidesokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon pehmentynyt huoneenlämpöinen / sulanut voi ja sekoita tasaiseksi. Ota tässä vaiheessa noin pari desiä murutaikinaa sivuun ja lisää sen joukkoon suolaa siten, että murusta tulee kivan suolaista. Jatka piirakkataikinan käsittelyä lisäämällä taikinaan yksi desi vaniljarahkaa ja yksi kananmuna. Muotoile taikina öljyttyyn piirakkavuokaan. Sekoita jäljelle jääneeseen yhteen desiin vaniljarahkaa yksi kananmuna. Lisää pilkotut raparperit taikinan päälle. Ripottele raparperien päälle rahkaa ja suolaista murua. Lisää vielä kinuskikastiketta viivoina. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit korvata gluteenittoman jauhon ja psylliumin vehnäjauholla.