Valkosipulinen karitsan sisäfilee

Valkosipulinen karitsan sisäfilee
Valkosipulinen karitsan sisäfilee

Herkullinen ja helppo valkosipulinen karitsan sisäfilee on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Karitsa sopii sekä arkeen että juhlaan.

Valkosipulinen karitsan sisäfilee

  • karitsan sisäfilee
  • öljy
  • valkosipuli
  • voi / öljy
  • suola
  • pippuri

Sekoita öljyyn murskattua valkosipulia. Pyörittele karitsan filee öljyseoksessa ja lisää myös reilusti suolaa ja pippuria. Anna fileen marinoitua hyvin. Fileen on hyvä olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen paistoa, jotta lämpötila tasaantuu. Paista filee kuumalla pannulla voiöljyseoksessa. Paistoaika riippuu fileen paksuudessa. Yleensä karitsan sisäfileet ovat niin ohuita, että sopiva paistoaika on noin 30-60 sekuntia per puoli. Tällä paistoajalla filee jää mediumiksi. Kuvan filettä on paistettu 30 sekuntia per puoli. Jos haluat kypsemmäksi, paista kauemman aikaa. Karitsa on erittäin mehevää ja hyvää mediumina. Paiston jälkeen anna fileen vetäytyä foliossa muutaman minuutin ajan. Leikkaa liha siivuiksi ja tarjoile herkullisten lisukkeiden kanssa!

Lisukkeet

Kastikkeet

Katso muita karitsan reseptejä!