Kaurarieska

Kaurarieska
Kaurarieska

Kaurarieska

  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 3 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, kermaviili, oliiviöljy, hunaja ja kananmunat. Sekoita hyvin. Laita taikinasta ruokalusikalla pieniä kasoja leivinpaperille ja muotoile lusikalla rieskoja litteiksi ja pyöreiksi. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele niistä jauhoisin käsin pyöreitä rieskoja. Taikinasta tulee noin 15 kappaletta rieskoja. Painele haarukalla reikiä rieskoihin. Paista rieskat 220 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, niin voit käyttää vehnäjauhoa ja normaalia kaurahiutaletta!