Loimulohi

Loimulohi
Loimulohi

Herkullinen ja helppo loimulohi on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Loimutettu maistuva lohi sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Loimulohi

  • lohi
  • suolaa
  • pippuria
  • voita
  • tuoretta tilliä
  • sitruuna

Valmistele lohi valmiiksi. Poista ruodot ja leikkaa lohesta sopivan kokoinen. Kiinnitä lohi loimutuslautaan hyvin. Mausta reilulla suolalla ja pippurilla. Tee loheen pieniä viiltoja siten, että paksuimmassa kohdassa viillot ovat hieman syvempiä. Viiltojen tekeminen varmistaa, että lohi kypsyy tasaisesti. Laita viiltoihin voita ja tuoretta tilliä. Anna lohen maustua hetken.

Sytytä nuotio ja katso loimutuslaudalle valmiiksi hyvä paikka. Pirskottele lohen päälle vielä sitruunan mehua ja aloita kypsentäminen. Lohen etäisyys nuotiosta on hyvä silloin, kun pystyt pitämään kättäsi vain noin 5-10 sekuntia lohen kohdalla. Paistoaika on noin tunnin. Lisää paiston aikana puita ja seuraa kypsymistä. Tarvittaessa vaihda lohen paikkaa tai asentoa. Tarjoile jonkun lisukkeen kanssa.

Vinkki! Sitruunainen tillikastike sopii lohelle erittäin hyvin!

Lisukkeet!

Kastikkeet!

Katso muita kalareseptejä!