Herkullinen ja helppo savuporokeitto on erittäin hyvä ruoka! Keitto sopii sekä ruoaksi että alkupalaksi. Porokeitto sopii arkeen ja juhlaan!
Savuporokeitto
- 150 g Rönkän poron kylmäsavurouhetta
- 12 dl vettä
- 250 g kylmäsavuporo sulatejuustoa
- 2 rkl gluteenitonta jauhoa
- 2 dl ruokakermaa
- pippuria
Keitä litra vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon sulatejuusto kuutioina. Sekoittele ja anna sulatejuuston sulaa hiljalleen. Sekoita kahteen desiin vettä kaksi ruokalusikallista jauhoja. Kaada jauhovesi ohuen nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon. Sekoita ja anna jauhon suurustaa keittoa. Jos haluat paksumpaa keittoa, voit lisätä jauhoa enemmän. Lisää joukkoon myös poron kylmäsavurouhe, ruokakerma ja pippuria. Anna kiehua hetken ja tarkista maku. Koristele keitto yrteillä ja porolla.
Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit käyttää vehnäjauhoja!