Naudan flat iron steak on suurikokoinen herkullinen pihvi. Se on erittäin mureaa lihaa naudan lavasta. Pihvistä tulee erittäin hyvä pannulla tai grillillä paistaessa. Suosittelen jättämään pihvin mediumiksi.
Naudan flat iron steak
- n. 600 g flat iron steak pihviä
- suolaa
- pippuria
- rosmariinia
- valkosipulia
- öljyä
- voita
Ota pihvi huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen paistoa, mielellään tunti aikaisemmin. Kuivaa lihan pinta ja hiero molemmin puolin suolaa ja pippuria. Anna lihan maustua. Murskaa valkosipulia ja pilko rosmariinia. Kuumenna pannulla öljyä ja voita, lisää valkosipuli ja rosmariini. Lisää pihvi pannulle ja paista noin 4-5 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. Anna pihvin vetäytyä paiston jälkeen. Nosta pihvi leikkuulaudalle ja leikkaa siitä halutun paksuisia viipaleita.
Vinkki! Pihvin kanssa kannattaa tarjoilla jotain herkullista lisuketta ja kastiketta tai maustevoita, katso resepteistä!