Pizzataikina

Pizzataikina
Pizzataikina

Herkulliset pizzat sopivat erittäin hyvin arkeen ja juhlaan! Parhaan pizzan salaisuus on itse tehty pizzataikina ja tomaattikastike.

Pizzataikina

Taikinasta tulee neljä lankkupitsaa

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 tl psylliumia
  • 2 tl suolaa
  • 8 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 6 rkl oliiviöljyä

Lämmitä vesi kulhossa käden lämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hunaja ja psyllium joukkoon. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin. Lisää joukkoon suola ja noin puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Voit käyttää vaivaamiseen sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Lisää oliiviöljy. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pizzat jauhon kanssa leivinpaperille. Anna pizzojen kohota noin puoli tuntia. Täytä haluamallasi täytteillä. Paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoja. Vehnäjauhoja voi laittaa 1-2 dl enemmän. Kuumenna pelti aina ennen kuin laitat siihen pizzan. Tämä tekee pohjasta rapeamman!

Tomaattikastike pizzalle

Pepperoni-mozzarella lankkupizza

Kinkku-aurajuusto lankkupizza

Chorizo-mozzarella lankkupizza

Tonnikala-kapris lankkupizza

Kebabpizza