Donitsit
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 rkl psylliumia
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl leivinjauhe
- 1 rkl kardemummaa
- 100 g voita
- 1 dl kevytkermaa
- 1 dl kermaviili
- 2 kananmuna
- gluteenitonta maitosuklaata
- minttuaromia
- punaista elintarvikeväriä
- tomusokeria
- vettä
- koristeita
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi, kerma, kermaviili ja kananmunat. Sekoita taikina hyvin. Voitele donitsivuoka öljyllä. Itse tein sekä isoja että pieniä donitseja. Laita taikinaa pursotuspussiin ja pursota taikinat vuokiin. Täytä vuoat noin puoleen väliin. Paista uunissa 200 asteessa noin 6-12 minuuttia. Riippuen donitsin koosta. Anna donitsien jäähtyä hyvin.
Koristele donitsit haluamallasi tavalla. Itse tein vaaleanpunaisen, valkoisen ja suklaisen kuorrutteen. Suklaakuorrutteen tein ihan vain sulattamalla maitosuklaata ja dippaamalla donitsi siellä. Sokerikuorrutteet tein tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä / minttuaromista. Koristeet kannattaa laittaa nopeasti kuorrutteiden päälle, ennen kuin ne jähmettyvät.
Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoa!