Graavisiika

Graavisiika
Graavisiika

Herkullinen ja helppo graavisiika on erittäin maistuva ruoka joulupöytään. Graavisiiasta voi tehdä herkullisia leipiä tai tarjota sellaisenaan.

Graavisiika

  • 500 g siikafilettä
  • Tornion Panimon tervalikööriä
  • 3 rkl merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl roseepippuria
  • tuoretta tilliä
  • sitruuna

Poista kalasta ruodot, huuhtele filee ja kuivaa sen pinta. Lisää kala esimerkiksi kelmun päälle. Sivele kalan pinta tervaliköörillä. Ripottele pinnalle suola, sokeri, roseepippuri ja tuoretta tilliä. Kääri kala tiukasti kelmuun ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi. Poista kalan pinnasta enimmät mausteet ja leikkaa kalasta ohuita siivuja. Asettele graavikalat tarjolle ja lisää tuoretta tilliä. Purista päälle sitruunamehua.

Katso muita kalareseptejä!