Sushi

Sushi
Sushi

Sushi on erittäin herkullinen ruoka arkeen ja juhlaan! Sushien tekemisessä vain mielikuvitus on rajana. Tässä reseptit: lohimaki, lohinigiri ja rapunigiri.

Sushi

Sushiriisin valmistaminen:

  • 3dl sushiriisiä
  • 3,5dl vettä
  • 3rkl riisiviinietikka
  • 1rkl sokeria
  • 1tl suola

Huuhtele sushiriisit useaan kertaan, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Lisää riisit kylmään veteen kattilaan ja lisää kansi päälle. Lämmitä puolella teholla vesi kiehuvaksi. Vähennä teho hyvin pienelle ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Nosta riisi liedeltä sekä anna levätä ja jäähtyä vielä 15 minuutin ajan. Sillä välin voit sekoittaa riisiviinietikan, sokerin ja suolan. Sekoita etikkaneste riisin joukkoon.

Sushin valmistaminen
Sushin valmistaminen

Lohimaki

  • sushi merilevämattoja
  • sushiriisiä
  • kylmäsavustettua lohta
  • kurkkua
  • avokadoa
  • wasabia
  • soijakastiketta
  • sushi inkiväärilastuja

Kuori ja pilko avokado. Pese ja leikkaa kurkku pitkiksi siivuiksi. Levitä merilevämatto bambumaton päälle. Bambumaton sijasta voit käyttää myös tuorekelmua, mutta bambumatto helpottaa rullaamista. Levitä ohuesti riisiä merilevän päälle. Älä laita liikaa, että sushirullasta tule liian paksu. Lisää keskiosaan kylmäsavustettua lohta, kurkkua ja avokadoa. Sivele myös tosi vähän wasabia. Älä laita liikaa, wasabi on tulista.

Kääri napakasti rullalle bambumaton avulla. Merilevän reunaa voi kiinnittää veden avulla, tarvittaessa pyyhkimällä reuna kiinni kostutetulla sormella. Leikkaa sopivan kokoisia sushipaloja terävällä veitsellä. Veitsen voi kastella, jolloin leikkaaminen on helpompaa. Tarjoile soijakastikkeen, wasapin ja inkiväärin kanssa.

Lohinigiri

  • sushiriisiä
  • piparjuuritahnaa
  • kylmäsavustettua lohta
  • seesaminsiemeniä

Kostuta sormet vedellä ja muotoile sushiriisi pitkän malliseksi. Leikkaa lohi sopivan kokoiseksi ja lisää sipaisu piparjuuritahnaa loheen. Muotoile lohi riisin päälle ja lisää seesaminsiemenet. Tarjoile soijakastikkeen, wasapin ja inkiväärin kanssa.

Rapunigiri

  • sushiriisiä
  • piparjuuritahnaa
  • jättikatkarapua

Kostuta sormet vedellä ja muotoile sushiriisi pitkän malliseksi. Leikkaa katkarapu auki ja lisää sipaisu piparjuuritahnaa loheen. Muotoile katkarapu riisin päälle. Tarjoile soijakastikkeen, wasapin ja inkiväärin kanssa.

Katso muita kalareseptejä!