Porkkanakakku

Porkkanakakku
Porkkanakakku

Herkullinen ja helppo porkkanakakku on erittäin hyvä ja maistuva kakku. Kakku sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Porkkanakakku

Ohje on yksikerroksiseen porkkanakakkuun. Jos haluat kuvassa olevan kaksi kerroksisen, niin tee pohja ja täyte x 2.

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 3 kanamunaa
  • 1,5 rkl vaniljasokeria
  • 1,5 rkl kanelia
  • 3 dl gluteenitonta jauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 100 g voita
  • öljyä
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • appelsiinin kuorta
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta
  • tomusokeria
  • mantelirouhetta

Raasta porkkanat raasteeksi. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi valmiiksi. Sekoita vaahtoon porkkanaraaste, jauhoseos, siirappi ja sulanut voi. Sekoita nätisti, mutta älä vatkaa. Halutessasi vuoraa vuoka leivinpaperilla ja / tai voitele öljyllä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä kunnolla, ennen kuin kuorrutat sen. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää joukkoon myös sokerit. Raasta sekaan appelsiinin kuorta. Sekoita täyte hyvin. Levitä kuorrute kylmän kakun päälle ja ripottele päälle mantelirouhe. Jos teet kaksikerroksisen kakun, niin laita seosta myös kakkujen väliin. Vatkaa kermavaahto pursottamista varten. Lisää tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja pursota koristeet.

Katso muita kakkureseptejä!