Herkullinen ja helppo naudan ulkofileesalaatti on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Salaatti sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.
Naudan ulkofileesalaatti
- Rönkän naudan ulkofilettä
- öljyä / voita
- suolaa
- pippuria
- rosmariinia
- salaattia
- kirsikkatomaatteja
- varsiparsakaalia
- vuohenjuustoa
Ota pihvit huoneen lämpöön puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa lihan pinta ja hiero molemmin puolin suolaa ja pippuria. Pese salaatit, kirsikkatomaatit ja varsiparsakaalia. Pilko salaatit kulhoon ja lisää tomaatit. Paista öljyssä varsiparsakaalia ja vuohenjuustoviipaleet, lisää ripaus suolaa. Asettele varsiparsakaalia ja vuohenjuustoa salaatin päälle. Kuumenna pannulla öljyä ja voita. Lisää pannulle myös pilkottua tuoretta rosmariinia. Lisää pihvit kuumalle pannulle ja paista noin 2-4 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. Yleensä on pihvin kääntämisen aika, kun pintaan alkaa muodostua punertavia nestepisaroita. Anna pihvin vetäytyä foliossa hetki ja pilko viipaleiksi. Lisää lihat salaatin päälle.