Spagettivuoka

Spagettivuoka
Spagettivuoka

Herkullinen ja helppo spagettivuoka on erittäin hyvä ruoka. Tämä maistuva vuoka sopii todella hyvin sekä arkeen että juhlaan.

Spagettivuoka

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl pippuria
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl juustokermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl aurinkokuivattua tomaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • basilikaa
  • 200 g gluteenitonta spagettia
  • vettä
  • suolaa
  • 100 g mozzarellaraastetta
  • pieniä mozzarellapalloja

Kuori ja pilko pieneksi valkosipulit sekä sipuli. Paista oliiviöljyssä pannulla jauheliha ja sipulit. Mausta jauheliha pippurilla, paprikamausteella ja suolalla. Laita tässä välissä myös spagetit kiehumaan suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Kypsennä spagetit ohjeen mukaisesti melkein kypsäksi, koska spagetti pehmenee vielä uunissa. Lisää jauhelihan joukkoon vesi, juustokerma, lihaliemikuutio ja tomaattimurska. Sekoita ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon aurinkokuivattua tomaattia. Pese ja pilko kirsikkatomaatit sekä tuoretta basilikaa. Lisää kirsikkatomaatit ja basilika kastikkeeseen.

Voitele vuoka oliiviöljyllä. Lisää vuokaan kerroksittain vuorotellen hieman spagettia, mozzarellajuustoa ja kastiketta. Laita yhteensä noin kolme kertaa kaikkia aineksia. Lisää viimeisenä kastikekerroksen päälle pieniä mozzarellapalloja. Paista spagettivuokaa uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoile!

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, niin voit käyttää vehnäspagettia!

Katso muita naudan reseptejä!