Lohipelti

Lohipelti
Lohipelti

Herkullinen ja helppo lohipelti on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Lohi sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan. Koe peltiruoan helppous!

Lohipelti

  • lohifilettä
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruuna
  • tuoretta tilliä
  • porkkanoita
  • bataattia
  • öljyä
  • valkosipulia
  • broccolinejä
  • parsoja
  • voita
  • kevätsipulia
  • vettä

Poista lohesta nahka ja ruodot. Laita lohi pellille leivinpaperin päälle. Lisää reilusti suolaa ja pippuria. Tee loheen pieniä viiltoja ja laita viiltoihin tuoretta tilliä. Lisää lohen päälle sitruunamehua. Kuori ja paloittele bataattia. Pese ja pilko porkkanoita. Lisää bataatit ja porkkanat myös pellille. Murskaa valkosipulia ja lisää siihen öljyä. Sivele valkosipuliöljyä bataatteihin ja porkkanoihin. Lisää niihin myös suolaa ja pippuria. Paista uunissa 200 asteessa kymmenen minuuttia.

Ota pelti uunista ja lisää siihen pestyt broccolinit sekä parsat. Ripottele suolaa ja pippuria päälle. Laita pellille myös pieni kulho ja lisää siihen voita, hieman vettä sekä pilkottua kevätsipulia. Tästä saat kivan kastikkeen lohelle. Paista 200 asteessa vielä noin 15 minuuttia. Raasta lohen päälle sitruunan kuorta. Koristele tuoreella tillillä ja sitruunalla.

Katso muita kalareseptejä!