Herkullinen kebabpizza on erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Pizza sopii tosi hyvin sekä arkeen että juhlaan.
Kebabpizza
Voit tehdä yhden taikinan ja siitä useita eri kebab ruokia. Tai sitten voit tehdä tästä yhdestä taikinasta kolme tai neljä kebabpitsaa.
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl hunajaa
- 3 tl psylliumia
- 2 tl suolaa
- 8 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 6 rkl oliiviöljyä
- tulista tomaattikastiketta
- juustoraastetta
- kebabia
- pepperooneja
- tomaatteja
- punasipulia
- valkosipulimajoneesia
Lämmitä vesi kulhossa käden lämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hunaja ja psyllium joukkoon. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin. Lisää joukkoon suola ja noin puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Voit käyttää vaivaamiseen sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Lisää oliiviöljy. Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan ja muotoile pizzat jauhon kanssa leivinpaperille. Anna pizzojen kohota noin puoli tuntia. Lisää tulinen tomaattikastike, juustoraastetta, kebabia, pepperooneja, tomaattisiivuja ja punasipulia. Paista uunissa 225 asteessa noin 13-17 minuuttia. Lisää vielä valkosipulimajoneesia.
Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoja. Vehnäjauhoja voi laittaa 1-2 dl enemmän. Kuumenna pelti aina ennen kuin laitat siihen pizzan. Tämä tekee pohjasta rapeamman!