Hirven ulkofileepihvit

Hirven ulkofileepihvit
Hirven ulkofileepihvit

Herkulliset ja helpot hirven ulkofileepihvit ovat erittäin hyvä ja maistuva ruoka. Herkulliset ja mehevät pihvit sopivat sekä arkeen että juhlaan.

Hirven ulkofileepihvit

  • hirven ulkofilettä
  • öljyä / voita
  • suolaa
  • pippuria
  • rosmariinia
  • valkosipulia

Poista ulkofileestä kalvot ja leikkaa liha pihveiksi. Anna lihojen olla huoneen lämmössä puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa lihan pinta ja hiero molemmin puolin suolaa ja pippuria. Kuumenna pannulla öljyä ja voita. Lisää pannulle myös pilkottua tuoretta rosmariinia ja murskattua valkosipulia. Lisää pihvit kuumalle pannulle ja paista noin 2-4 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. Yleensä on pihvin kääntämisen aika, kun pintaan alkaa muodostua punertavia nestepisaroita. Anna pihvin vetäytyä foliossa hetken aikaa.

Vinkki! Pihvin kanssa kannattaa tarjoilla jotain herkullista lisuketta ja kastiketta tai maustevoita, katso resepteistä! Kuvassa on punaviinikastike, palsternakkapyre ja paahdetut porkkanat.

Kaikki lisukkeet!

Kaikki kastikkeet!

Katso muita hirvireseptejä!